Storstädning - vårstädning.

I helgen har vi tänkt att göra en storstädning - vårstädning bland alla våra saker på alla tre våningar - detta innebär även att vi ska röja och se om det är något som kan säljas/skänkas/slängas. Och även hoppas på att våren snart är här - idag har det verkligen varit ett vår väder ute med sex plus grader, lite solsken, "varma" vindar, fågel kvitter och man ser att snön smälter bort mer och mer. Tyvärr vågar jag inte hoppas redigt än att våren är på gång - sist så kom det ännu mer snö när jag trodde att våren var på gång. 
 
På förmiddagen, undertiden Izabell har varit på dagis så har jag dammat, städat kök, ordnat med disken och diskat upp de som inte fick plats i diskmaskinen, städat toaletten, städat Izabells lekrum, dammsugat hela nedre plan, hängt upp tvätt och satt på en ny maskin med tvätt. Har en vilo paus i soffan just nu med lätta sammandragningar och en vild liten knoddis i magen som knuffas och sträcker på sig. Väntar på att nästa maskin med tvätt ska bli klar så den kan hängas upp och lite mat är det även dags för strax. Har redan börjat få en massa sammandragningar som vi även varit inne på förlossningen och kollat - vilket innebär att jag har sammandragningar dagligen som blir värre när jag gör något så jag måste försöka att göra allt lugnt och försöka vila så mycket det går men jag är så envis och känner att jag inte bara kan sitta still utan att jag måste kunna städa och plocka iordning också, men jag försöker att ta pauser i mellan åt och lyssna på kroppen när den säger ifrån.
 
Nu är det i alla fall vila som gäller tills sambon kommer hem - när han kommer hem är dags att börja att damma, dammsuga, städa toaletten där uppe, skura hela huset och sedan börja storstädningen på övervåningen.
 
Hoppas ni läsare får en trevlig helg :)
 

En besviken liten fröken.

I söndags hade vi planerat in en tur till Värnamo badhus för att Izabell ville åka och bad - åh även passa på att prova hennes nya flytbaddräkt som hon har fått utav sin mormor. Vi brukar alltid åka till Sävsjö badhus när vi ska bada - vi tycker att det är bäst anpassat för Izabell, lagom högt vatten i barn bassängen och de har det varmaste vattnet ;) Izabell tycker även att det är roligast där för de har ruschkanor!
 
Men denna gången hade vi planerat in en runda till badhuset i Värnamo för att vi efter badet skulle åka till min mamma där vi skulle bli bjudna på mat, när vi kommer fram till badhuset har de hängt upp lappar på entré dörrarna om att bassängerna är avstängda idag! Suck tänker jag och kollar på K och min lillebror, när vi berättar detta för Izabell ser vi alla hur besviken, ledsen och arg hon blir över att det är stängt och hon inte får bada - hon som längtat så! Vi kommer snabbt på att vi kan åka till det "nya" leklandet i Värnamo, vi har aldrig varit där så kan vara kul att åka dit och se om det är något att ha. En arg och besviken Izabell vill verkligen in i badhuset men efter en stund får vi med henne till leklandet.
 
När vi kommer in i leklandet skiner Izabell upp och tittar på alla roliga saker, hon rusar in och börja leka. Jag tror Izabell var mer än nöjd över dagen, var knappt att vi fick med henne hem ;) Dock föredrar jag Leos lekland i Jönköping mer, tycker det är finare och fräschare i Jönköping än i Värnamo.
 
 
 
 
 

VABruari 2015.

Då har förkylningen hittat även till oss - jag och Izabell började känna oss hänginga i söndags påvägen hem ifrån Gekås, tyckte även att hon var rätt varm när jag kände i hennes panna påvägen hem. Kollade tempen på henne när vi kom och mycket sant så hade hon feber, 38.2 grader i temp. Det komiska är att jag kollade hennes temp när vi gick upp på morgonen, bara en kontroll även att hon inte var varm eller visade några tecken på feber så tänkte jag att det är lika bra att kolla det innan vi åker så hon inte har något - och det visade ingenting då.
 
När Izabell sedan vaknade senare på kvällen/natten så hade febern stigit till 39.9 grader och denna höga febern höll i sig från i söndags till tisdag morgon, sedan gick den ner till 38 grader igår och idag har hon ingen feber - så vi hoppas på att den håller sig borta nu så hon kan få åka till dagis imorgon - hon saknar nog sina dagiskompisar och allt bus! K har varit hemma med henne nu ibörjan utav veckan så att jag har kunnat slutaföra min praktik, har faktiskt varit rätt tufft dessa sista dagar som gravid med en dunder förkylning - så nu när den är avslutad så ska jag vila så mycket jag kan för att försöka bli frisk men ändå måste jag plugga så jag hinner att bli klar med det sista som jag har kvar i skolan.
 
Imorgon måste jag uträtta några ärende och sedan hade jag tänkt att åka hem och kurera mig i soffan för att försöka få min jädrans förkylning att försvinna - inget vidare att vara gravid och förkyld! Inget vidare heller när gravid-hjärnan säger att man är super sugen på äppelpaj och samtidigt knappt ha någon ork i kroppen - men bara att försöka orka slänga ihop en äppelpaj som man kan mumsa på sedan :) 

Underbara händelser. ♡

Helgen som precis varit har varit en helt toppen helg med massa underbara händelser!
 
I fredags hade jag och K ordnat barnvakt så vi fick lite egentid för oss själva - mysigt. Vi började egentiden med att äta tillsammans inne i jönköping, därefter åkte vi till SF-bion där vi hade bokat biljetter till Taken3 - en riktigt bra film, verkligen sevärd! När vi var påväg in till jönköping så kom vi på att vi tror inte att vi har varit på bio sen jag var gravid med Izabell och det är drygt 2½ år sen vi var på bio sist (om vi minns rätt). Det var mysiga timmar med bara K, även om man tänkte på Izabell och saknade henne så är detta viktig tid för bara mig och K. Alla föräldrar behöver sin egentid tillsammans
 
I lördags hade jag egen mys här hemma :) K, min storasyster, min lillebror och hans flickvän hade planerat in en runda på krogen, då min storasyster aldrig varit ute på krogen i jönköping. Jag och Izabell körde in K och mina syskon till L. Vi följde med in till L och umgicks en stund innan vi åkte hem och det var dags för Izabell och lägga sig, vi stannade lite för länge så en trött Izabell somnade i bilen påvägen hem. När jag och hon kom hem så fick hon välling direkt och sedan gick hon och la sig. Jag la mig i soffan med datorn och kikade lite på tvn en stund, sedan tog jag ut hundarna en snabbis innan jag kröp ner i sängen.
 
I söndags ringde klockan tidigt, klockan var halv sex när alarmet gick igång i mobilen. Då klev jag och Izabell upp och åt frukost och gjorde iordning oss i lugn och ro, för en resa till Gekås i Ullared - min storasyster och mamma följde även med. Klockan var ungefär nio när vi parkerade på parkeringen utanför Gekås och det var knappt några bilar där, det kan ha varit ca 40 st bilar när vi kom dit så vi fick en parkeringsplats långt fram. Det inhandlades lite saker till knoddis i magen och till Izabell, kläder till mig och sedan lite annat. Inhandlades inte så mycket denna gången, var inte så mycket som behövdes. Så får bli en resa dit i sommar igen kanske?
 
Det har varit en jätte mysig och rolig helg - tummen upp!